projekmmoCari Makan

Nasi, ayam dan teh RM2, ada siswa makan free

MPA Cafe di Kolej Poly-Tech MARA Kota Baru menyediakan sajian murah dan sebilangan kecil siswa miskin tidak perlu membayar. — Paparan skrin GoogleMPA Cafe di Kolej Poly-Tech MARA Kota Baru menyediakan sajian murah dan sebilangan kecil siswa miskin tidak perlu membayar. — Paparan skrin GoogleKOTA BARU, 22 Feb — MPA Cafe di Kolej Poly-Tech MARA Kota Baru menawarkan nasi putih berkuah kari, ayam goreng serta teh O ais semurah RM2.

Nasi ala Kak Wok, nasi lemak lengkap serta teh O ais dijual pada harga sama. 

Seramai 20 pelajar kurang mampu pula tidak dikenakan bayaran.  

Selain sajian murah, Milo ais kepal di MPA Cafe dijual RM2.50 bagi yang biasa dan RM3 bagi yang 'special'. — Foto ihsan Facebook/Amila Ismail‎Selain sajian murah, Milo ais kepal di MPA Cafe dijual RM2.50 bagi yang biasa dan RM3 bagi yang 'special'. — Foto ihsan Facebook/Amila Ismail‎Dibuka awal tahun ni, kafe Majlis Perwakilan Asrama (MPA) untuk membantu pelajar berdepan kos hidup yang makin tinggi, lapor Utusan Online

“Kami pernah menghantar pelajar ke hospital yang rupa-rupanya sakit kerana tidak makan,” kata penyelia kafe itu dan warden Hamsia Kamaruddin.

Bermodalkan RM3,000 hasil tabung asrama dan juga derma pensyarah, MPA Cafe merekod jualan antara RM500 sehingga RM600 sehari. 

Lagi Video di MMOTV