projekmmoCari Makan

Apa rasanya? Mari cuba air Milo keju durian

Memang luar biasa, restoran Cheese Banjir menyajika minuman unik kopi bersama keju dan durian dengan harga RM25. — Foto-foto ihsan Cheese Banjir Memang luar biasa, restoran Cheese Banjir menyajika minuman unik kopi bersama keju dan durian dengan harga RM25. — Foto-foto ihsan Cheese Banjir KUALA LUMPUR, 20 Feb — Bagi peminat tegar durian dan minuman coklat, restoran Cheese Banjir di Desa Pandan di sini patut anda kunjungi.

Ia menyediakan minuman unik, sekali gus mengejutkan, Milo keju durian.

Dibuka sejak Ogos lalu, restoran milik Shahfizzam Moideen, 32, menjadi tumpuan ramai kerana makanan dan minuman yang berasaskan keju.

“Minuman Milo, kopi, teh dan lain-lain yang dicampur keju serta durian ini memang kita bincang dari tahun lalu,” kata pengurusnya Muhammad Amir Arif.

Minuman menggemparkan Milo keju durian di restoran Cheese Banjir di Desa Pandan, Kuala Lumpur. Minuman menggemparkan Milo keju durian di restoran Cheese Banjir di Desa Pandan, Kuala Lumpur. “Kita buat eksperimen untuk dapatkan minuman apa yang sesuai dengan keju dan durian bagi memastikan ia memenuhi selera pelanggan.”

Dijual mulai akhir 2017, keju yang digunakan dalam minuman daripada jenis parmesan dan cheddar. Durian kampung menjadi pilihan mereka.

“Dengan tambahan keju dan durian, ia membuatkan rasa milo lebih lemak dan sedap,” kata Arif, 28, kepada ProjekMMO dua minggu lalu.

Segelas Milo keju durian berharga RM25, teh keju durian RM25, kopi keju durian RM25 dan mangga keju durian RM29.

Menu lain di Cheese Banjir termasuklah cop ayam Captain America, stik tulang rusuk Uncle Tiger dan terbaru “meatza”, piza pertama tanpa doh.

Namun ayam panggang Wolverine dan biri-biri panggang The Hulk menjadi hidangan paling laris.

Piza tanpa doh di Cheese Banjir, dianggap restoran pertama di negara ini yang menyediakan hidangan seumpama itu. Piza tanpa doh di Cheese Banjir, dianggap restoran pertama di negara ini yang menyediakan hidangan seumpama itu. Ia dibuka 12 tengah hari hingga 10.30 malam pada Isnin hingga Jumaat. Pada Sabtu dan Ahad, ia bermula awal sedikit, 11 pagi hingga 10.30 malam.

Alamatnya: Lot G10, G-Village, Jalan 1/76D, Desa Pandan. Anda boleh meletak kenderaan di ruang parkir di G-Village.

Lokasi restoran hanya 600 meter dari Kedutaan Bangladesh dan bersebelahan kedai pakaian Pret A Porter.

Lebih mudah, cari Cheese Banjir di peta Google dan Waze di telefon anda.

Boleh semak Facebook dan Instagram: Cheese Banjir atau hubungi 018 203 6070 untuk pertanyaan lanjut.

Lagi Video di MMOTV