projekmmoBerita

Tuduh Umno pindah undi polis, PKR ‘kecut perut’

Ketua Umno Pulau Pinang Datuk Zainal Abidin Osman menyatakan audio yang didedah AMK sebenarnya bertujuan memberi motivasi jentera parti. — Foto oleh KE OoiKetua Umno Pulau Pinang Datuk Zainal Abidin Osman menyatakan audio yang didedah AMK sebenarnya bertujuan memberi motivasi jentera parti. — Foto oleh KE OoiGEORGE TOWN, 13 Feb — PKR “kecut perut” dengan gerak kerja Umno dalam membantu rakyat hingga mengakibatkan mereka membuat tuduhan berkaitan pemindahan undi polis.

Umno Permatang Pauh didakwa Angkatan Muda Keadilan (AMK), melalui pendedahan rakaman audio, terlibat memindahkan lebih 800 pengundi polis secara sulit.

“Keadaan ini jauh lebih berbeza dengan wakil rakyat di kawasan itu yang hanya memunculkan diri dua bulan sekali,” kata ketua Umno Pulau Pinang, lapor Sinar Harian.  

Datuk Zainal Abidin Osman berkata audio ketua Umno Permatang Pauh Datuk Mohd Zaidi Mohd Said bertujuan “memberi motivasi dan keceriaan kepada jentera”.

“Program itu adalah adalah program dalaman untuk memberi motivasi dan keceriaan kepada jentera yang merupakan strategi parti,” katanya.

Mohd Zaidi sebelum ini menafikan dakwaan timbalan ketua AMK Dr Afif Bahardin berkaitan pemindahan undi di parlimen Permatang Pauh.

Minggu lalu, Afif memperdengar audio dakwaan pemindahan anggota polis dari Tanjong, Datuk Keramat dan Penang Road, kepada media.

Pemindahan didakwa berlaku di beberapa lokasi di Permatang Pauh, kubu kuat PKR yang disandang Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail.  

Lagi Video di MMOTV