projekmmoBerita

Tren gelincir, KTMB sedia 9 bas sambung destinasi

Tren ExpresTimuran tergelincir semasa melalui landasan yang sedang dibaik pulih berhampiran Mengkuang, Bera. — Paparan skrin YouTubeTren ExpresTimuran tergelincir semasa melalui landasan yang sedang dibaik pulih berhampiran Mengkuang, Bera. — Paparan skrin YouTubeKUANTAN, 15 Dis — Sebuah gerabak kereta api ‘Tren ExpresTimuran’  tergelincir semasa melalui landasan yang sedang dibaik pulih di Kilometer 80.50 berhampiran Mengkuang, Bera dekat sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Bera, Supt Mansor Samsudin berkata semua 311 penumpang termasuk empat pertugas kereta api itu dilaporkan tidak mengalami kecederaan dalam kejadian jam 3.30 pagi itu.

“Polis menerima laporan daripada pemandu bahawa satu daripada 11 gerabak kereta api itu tergelincir semasa melalui kawasan yang sedang dibaik pulih selepas bertolak dari Stesen Kemayan,” katanya semasa dihubungi di sini.

Kerja-kerja mengalihkan gerabak juga dimaklumkan akan diselesaikan hari ini, tambahnya.

Mansor berkata pihak Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) juga difahamkan telah membawa semua penumpang ke stesen kereta api berhampiran dengan menaiki sembilan buah bas untuk meneruskan perjalanan mereka pada jam 7 pagi ini.

Tren ExpresTimuran itu bertolak dari Johor Baru pada jam 7 petang semalam dan sepatutnya dijadualkan tiba di Tumpat, Kelantan pada jam 12 tengah hari ini. — Bernama

Lagi Video di MMOTV