projekmmoBerita

Projek terowong: Lim cabar Wee namakan pemimpin rasuah

Lim Guan Eng mencabar Datuk Seri Dr Wee Ka Siong supaya menamakan pemimpin kerajaan Pulau Pinang yang rasuah. ― Foto oleh Sayuti ZainudinLim Guan Eng mencabar Datuk Seri Dr Wee Ka Siong supaya menamakan pemimpin kerajaan Pulau Pinang yang rasuah. ― Foto oleh Sayuti ZainudinGEORGE TOWN, 14 Mac — Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng mencabar Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Dr Wee Ka Siong supaya menamakan pemimpin kerajaan negeri ini yang didakwa terlibat dengan rasuah atau menerima sogokan bagi projek terowong dasar laut dan tiga lebuh raya.

Katanya, sehingga hari ini, Wee, yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri, belum menyatakan nama ahli politik Pulau Pinang itu.

Bercakap pada sidang akhbar di sini hari ini, Lim bertanya dari aspek manakah projek itu didakwa melibatkan rasuah kerana ia dilaksanakan melalui tender terbuka.

Projek berkenaan merangkumi jalan Pesisir  Pantai utara sepanjang 10.53km dari Tanjung Bungah ke Teluk Bahang, jalan lencongan Lebuhraya Air Itam-Tun Dr Lim Chong Eu sepanjang 5.7km dan jalan lencongan Lebuhraya Persiaran Gurney-Tun Lim Chong  Eu sepanjang 4.075km.

Projek itu juga melibatkan pembinaan sebuah terowong dasar laut sepanjang 7.2km menghubungkan Persiaran Gurney di sini dengan Bagan Ajam di Seberang Perai. — Bernama  

Lagi Video di MMOTV