projekmmoBerita

Peniaga maut dihempap, rutin ‘bercakap’ dengan pokok

Gerai pakaian peniaga Chok Ai Yee, 44, runtuh setelah dihempap sebatang pokok yang tumbang di Balai Baru, Padang Besar 3 Februari 2018. — Foto ihsan Facebook/DTTB Gerai pakaian peniaga Chok Ai Yee, 44, runtuh setelah dihempap sebatang pokok yang tumbang di Balai Baru, Padang Besar 3 Februari 2018. — Foto ihsan Facebook/DTTB KANGAR, 3 Mac — Rutin seorang peniaga “bercakap” dengan sebatang pohon asam jawa di tepi gerainya berakhir setelah maut ditimpa pokok tersebut.

Chok Ai Yee, 44, parah di kepala dan badan akibat dihempap pokok tersebut, sebesar pemeluk dewasa dan setinggi lima meter, lapor Harian Metro.

Ketika kejadian, wanita itu sedang berkemas untuk pulang berniaga di pasar pagi di Balai Baru, Beseri di Padang Besar jam 11.45 pagi hari ini.

Suaminya Loh Kon Wha, 46, melihat isterinya “seperti menutup kepalanya seolah-olah mengetahui pokok di belakang khemah akan menghempapnya.”

Ditemui akhbar itu di Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini petang tadi, peniaga itu berkata isterinya tidak menunjukkan sebarang tanda ganjil.

Loh tidak menyangka isterinya meninggal dunia secara mengejut kerana wanita itu berkelakuan biasa seperti rutin pagi sebelum mereka berniaga.

“Malah, rutin hariannya iaitu bercakap pada pokok berkenaan setiap kali memulakan perniagaan sempat dilakukannya pagi tadi,” katanya.

Lagi Video di MMOTV