projekmmoBerita

PAS bertanding semua kerusi DUN, Parlimen Negeri Sembilan

PAS Negeri Sembilan akan bertanding bagi semua kerusi DUN dan Parlimen pada PRU14. ― Foto oleh Yusof Mat IsaPAS Negeri Sembilan akan bertanding bagi semua kerusi DUN dan Parlimen pada PRU14. ― Foto oleh Yusof Mat IsaSEREMBAN, 25 Feb ― PAS Negeri Sembilan akan bertanding bagi semua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan Parlimen pada pilihan raya umum  ke-14, kata Pesuruhjaya PAS negeri Mustaffa Daharun.

“Kita juga akan meletakkan sekurang-kurangnya 11 calon bukan Islam, yang akan bertanding atas tiket PAS, di kawasan yang majoritinya terdiri daripada bukan Melayu seperti DUN Temiang dan Lobak,” katanya kepada pemberita selepas majlis perisytiharan Gagasan Sejahtera dan pelancaran jentera pilihan raya PAS, di sini malam tadi.

Sementara itu, Ketua Pengarah Pilihan Raya PAS Pusat, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata parti itu akan melancarkan manifestonya pada 11 Mac ini, yang antaranya mengandungi Wawasan Induk Negara Sejahtera dan Dokumen Hijau yang menampilkan aspek dari segi ekonomi. ― Bernama

Lagi Video di MMOTV