projekmmoBerita

Laporan tidak tepat, menteri maafkan portal Singapura

S Subramaniam menerima permohonan maaf protal berita Singapua berkaitan laporan tidak tepat terhadap Hospital Sultanah Aminah. ― Foto ihsan Twitter/DrHirmanS Subramaniam menerima permohonan maaf protal berita Singapua berkaitan laporan tidak tepat terhadap Hospital Sultanah Aminah. ― Foto ihsan Twitter/DrHirmanIPOH, 3 Sept ― Kementerian Kesihatan menerima permohonan maaf daripada theindependent.sg, atau TISG berhubung penyiaran laporan tidak tepat mengenai kematian seorang warganegara Singapura baru-baru ini.

Menterinya, Datuk Seri Dr S Subramaniam berkata pihaknya menerima permohonan maaf berkenaan dengan hati terbuka.

“Hari ini portal itu dah minta maaf tentang apa yang disebarkan dan kalau mereka minta maaf kita ok sahaja.

"Selain itu berita yang disiarkan juga telah dikeluarkan daripada portal berkenaan,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Konvensyen MIC Negeri Perak ke-71 di sini, hari ini.

Hari ini, TISG menerusi notis di laman webnya menyatakan ia memohon maaf dengan sepenuh hati kepada pihak yang berkenaan susulan penderitaan dan kesedihan akibat daripada insiden itu.

Notis itu menggantikan artikel asal bertajuk “warga Singapura berusia 25 tahun meninggal dunia selepas hospital Malaysia menuntut bayaran tunai sebelum rawatan” yang disiarkan pada 31 Ogos. ― Bernama

Lagi Video di MMOTV