projekmmoBerita

Gagal pintas kereta, lelaki maut putus kepala

Mayat mangsa dibawa ke Hospital Serdang untuk bedah siasat. Manakala pemandu Perodua Alza dan Honda CR-V tidak mengalami kecederaan. ― Paparan skrin GoogleMayat mangsa dibawa ke Hospital Serdang untuk bedah siasat. Manakala pemandu Perodua Alza dan Honda CR-V tidak mengalami kecederaan. ― Paparan skrin GoogleKAJANG, 17 Feb — Seorang penunggang motosikal berkuasa tinggi maut dan putus kepala dalam nahas di Kilometer 7.1 Lebuh Raya Kajang-Seremban pada 10.59 malam kelmarin.

Mangsa, 25, hilang kawalan selepas memotong kereta Perodua Alza dan melanggar sisi kanan kenderaan berkenaan, lapor Harian Metro.

Ketua polis daerah berkata mangsa terpelanting, berpusing beberapa kali dan dilanggar sebuah “Honda CR-V yang tidak sempat membrek”.

“Mangsa pula terpelanting ke arah besi pembahagi jalan di tengah jalan dan lehernya dipercayai terkena besi berkenaan,” kata ACP Dzaffir Mohd Yusof.

Mayatnya dibawa ke Hospital Serdang untuk bedah siasat. Manakala pemandu Perodua Alza dan Honda CR-V tidak mengalami kecederaan.

Kes disiasat bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Lagi Video di MMOTV