projekmmoBerita

Fitnah diberi kereta, pejabat daerah lapor polis

Satu laporan polis dibuat ke atas seorang individu kerana memfitnah Pejabat Daerah Kulim di laman sosial Facebook. — Foto AFPSatu laporan polis dibuat ke atas seorang individu kerana memfitnah Pejabat Daerah Kulim di laman sosial Facebook. — Foto AFPKULIM, 24 Jan — Satu laporan polis dibuat ke atas seorang individu kerana dakwaan memfitnah Pejabat Daerah Kulim di laman sosial Facebook.

Ketua Penolong Pegawai Daerah (Pengurusan Daerah) Kulim, Amrul Hidayat Shahbudin berkata laporan itu dilakukan kerana komen yang ditulis secara nyata memfitnah pejabat daerah yang kononnya menerima sebuah kereta sebagai imbuhan.

“Dalam komennya di Kulim Info Group, individu yang dipercayai wanita itu memberikan komen dengan mengatakan pejabat daerah dan Majlis Perbandaran Kulim menerima sebuah kereta daripada pengurusan MBI Desaku sebagai imbuhan membenarkan projek mereka dijalankan.

“Pihak kami menafikan dakwaan itu dan menganggapnya sebagai satu fitnah dan mahu pihak polis melakukan siasatan memandangkan ia telah menjejaskan reputasi dan imej pejabat daerah,” katanya kepada media selepas membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kulim di sini hari ini.

Amrul Hidayat berkata, komen tersebut di kesan dalam Kulim Info Group sejak semalam dan sehingga kini, masih belum dipadamkan.

Tambahnya, komen yang berbaur fitnah itu adalah rentetan daripada sesi dialog antara pihak pejabat daerah, pemaju, Anggota Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung dan penduduk mengenai projek Taman MBI Desaku di Padang Meiha pada Selasa lalu.

Jelasnya, laporan itu terpaksa dilakukan sebagai peringatan agar pihak tertentu tidak membuat komen tanpa ada bukti atau maklumat yang tepat. — Bernama 

Lagi Video di MMOTV