projekmmoBerita

Cuma ruam bayi, bapa bebas dakwaan cabul

Suspek yang direman enam hari, dibebaskan selepas membantu siasatan dakwaan mencabul bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan. — Foto AFPSuspek yang direman enam hari, dibebaskan selepas membantu siasatan dakwaan mencabul bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan. — Foto AFPKUALA TERENGGANU, 18 Feb ― Kesan merah pada kemaluan bayi 12 bulan yang didakwa dicabul bapanya adalah ruam dan bukan kesan cabul.

Oleh itu, lelaki berusia 36 tahun itu dibebaskan selepas laporan hospital mendapati kesan kemerahan itu ada ruam, lapor Metro Ahad.

Ketua polis daerah Kuala Terengganu ACP Idris Abd Rafar mengesahkan buruh itu dibebaskan pada Jumaat sebaik menerima laporan hospital itu.

Dilaporkan bapa bayi itu ditahan polis selepas dipercayai mencabul anak perempuannya, yang sering menangis apabila kemaluannya dicuci.

Dia, yang direman selama enam hari, dibebaskan selepas membantu siasatan dakwaan mencabul bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan.

Pasangan itu bergilir-gilir menjaga bayi itu dan mereka kini dalam proses perceraian dan tinggal berasingan sejak November lalu.

Lagi Video di MMOTV