projekmmoBerita

Bunuh di stesen minyak, dua lelaki dihadap ke mahkamah

Empat lelaki dibawa ke Mahkamah Majistret Johor Baru untuk direman, 21 Disember 2017. — Foto oleh Roslan KhamisEmpat lelaki dibawa ke Mahkamah Majistret Johor Baru untuk direman, 21 Disember 2017. — Foto oleh Roslan KhamisJOHOR BARU, 11 Jan — Dua lelaki dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas dakwaan bersubahat dan membunuh seorang lelaki di sebuah stesen minyak di sini, 17 Disember tahun lepas.

Kedua-dua tertuduh mengangguk faham selepas pertuduhan dibacakan secara berasingan oleh jurubahasa di hadapan Majistret Siti Hajar Ali.

Gan Jia Ji, 20, bersama lima suspek yang masih bebas didakwa melakukan pembunuhan sehingga menyebabkan kematian ke atas Tan Aik Chai, 44, di sebuah stesen minyak di Taman Pelangi, lebih kurang 7.30 malam bulan lepas.

Atas kesalahan itu, tertuduh boleh dihukum mengikut 302 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen34 akta sama.

Sementara itu, Yip Kah Hou, 24, dengan tiga suspek yang masih bebas didakwa bersubahat dengan Gan dan lima individu lagi yang masih bebas, melakukan pembunuhan sehingga menyebabkan kematian ke atas Tan.

Yip yang juga pembantu restoran itu boleh dihukum mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang dibaca bersama Seksyen 109 akta sama dan Seksyen 34 akta sama.

Siti Hajar kemudiannya memerintahkan kes itu disebut semula pada 13 February ini bagi menunggu laporan bedah siasat.

Kes dibawa Timbalan Pendakwa Raya Muhammad Syafiq Mohd Ghazali manakala Yip diwakili peguam Chuah Shyue Chien.

Gan pula tidak diwakili peguam. —  Bernama

Lagi Video di MMOTV