projekmmoBerita

Budak dua tahun maut, badan lebam, kemaluan koyak

Seorang ibu membawa anaknya yang tidak sedar diri ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), setelah ditinggal bersama pengasuh, dipercayai akibat didera. — Paparan skrin GoogleSeorang ibu membawa anaknya yang tidak sedar diri ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), setelah ditinggal bersama pengasuh, dipercayai akibat didera. — Paparan skrin GooglePETALING JAYA, 15 Mac — Seorang kanak-kanak perempuan dua tahun meninggal dunia, dipercayai akibat didera setelah lebam seluruh badan dan kemaluannya cedera.

Kanak-kanak itu dalam keadaan sihat ketika dihantar untuk jagaan pengasuh. Namun pengasuh di pangsapuri Impian Baiduri memaklumkan mangsa muntah dan tidak sihat, lapor Harian Metro.

Ibu mangsa mengambil anaknya itu dalam keadaan tidak sedarkan diri di situ pada 4 petang sebelum dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), kata polis.

“Mangsa disahkan meninggal dunia di PPUM pada 5.40 petang,” kata ketua polis daerah Petaling Jaya ACP Mohd Zani Che Din. 

“Pemeriksaan pihak hospital mendapati mangsa mengalami lebam di seluruh badan dan bahagian kemaluan mengalami kecederaan seperti terkoyak.”

Susulan itu, polis menahan ibu kanak-kanak itu, teman lelakinya dan suami pengasuh semalam sebelum direman hari ini bagi siasatan bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Lagi Video di MMOTV