projekmmoBerita

Berang potong barisan, lelaki bunuh pemandu lori

Suspek datang menyerah diri dan dibawa ke IPD Beluran untuk siasatan lanjut 4.30 petang semalam.  — Foto ReutersSuspek datang menyerah diri dan dibawa ke IPD Beluran untuk siasatan lanjut 4.30 petang semalam. — Foto ReutersELURAN, 16 Feb — Seorang lelaki di sini nekad membunuh pemandu lori selepas rasa tidak puas hatinya berlarutan sehingga semalam.

Suspek dipercayai tidak berpuas hati kerana lori yang dipandu Baso Padue Paddo, 30, memotong barisan sewaktu proses menimbang kelapa sawit kelmarin.

Ketua polis daerah berkata pertelingkahan dua lelaki itu yang bermula 11 pagi kelmarin di kilang kelapa sawit di Kampung Ulu Sapi berjaya dileraikan.

“Kemudiannya, pada pagi semalam suspek mengintai mangsa di lokasi sama kerana tahu mangsa akan datang di situ untuk menghantar buah kelapa sawit.

“Suspek dilaporkan turut membawa senjata tajam dipercayai pisau yang diselitkan di pinggang,” kata Supt V Shivananthan kepada Harian Metro.

“Sejurus mangsa tiba, suspek menegur lalu berlaku pertengkaran antara mereka. Suspek kemudiannya menikam tangan kiri mangsa.

“Mangsa melarikan diri namun suspek terus mengejar. Ketika mengejar mangsa, suspek sekali lagi menikam belakang pemandu lori berkenaan,” katanya.

Shivananthan berkata tidak sekadar itu, suspek menikam mangsa di dada kanan sebelum melarikan diri ke kawasan ladang sawit.

Katanya, mangsa dikejarkan ke Klinik Kesihatan Telupid namun disahkan meninggal dunia akibat tikaman di dada.

“Polis menerima laporan dan bergegas mengesan suspek terbabit yang dipercayai melarikan diri ke dalam ladang kelapa sawit berdekatan.

“Sehingga 4.30 petang semalam, suspek datang menyerah diri dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Beluran untuk siasatan lanjut,” katanya.

Kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Lagi Video di MMOTV