Sultan Johor terima hadiah replika kereta Flintstones

Kereta replika watak animasi Flintstones dilengkapi dengan bumbung kain dan skrin belakang untuk mengelak hujan. — Foto ihsan Facebook/Sultan Ibrahim Sultan Iskandar Kereta replika watak animasi Flintstones dilengkapi dengan bumbung kain dan skrin belakang untuk mengelak hujan. — Foto ihsan Facebook/Sultan Ibrahim Sultan Iskandar JOHOR BARU, 16 Jan — Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menerima hadiah replika kereta siri kartun popular kegemaran baginda Flintstones semalam.

Berbeza dengan kenderaan Zaman Batu itu yang digerakkan dengan kaki, replika tersebut bagaimanapun menggunakan motor, lapor Berita Harian.

Kereta replika watak animasi itu juga dilengkapi dengan bumbung kain dan skrin belakang sebagai tingkap untuk mengelak hujan.

Hadiah Pemangku Raja Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah disampaikan wakil rasmi baginda Datuk Manjit Abdullah di Istana Pasir Pelangi di sini.

Flintstones adalah siri jenaka situasi (sitcom) dalam bentuk animasi terbitan Hanna-Barbera yang popular sejak 1960-an.

Sultan Johor dilaporkan amat meminati Fred, watak utama siri kartun berkenaan. Baginda juga membina rumah Flintstones di Mersing.

Direka khas mengikut tema animasi tersebut, kediaman itu dilengkapi dengan pelbagai kemudahan termasuk sebuah padang bola sepak.

Lagi Video di MMOTV