Erma Fatima: Lakonan Fattah Amin ‘comel,’ bukan ‘kayu’

Pelakon Fattah Amin dianggap Erma Fatima sebagai berbakat tetapi kurang menyerlah kerana tidak memegang watak mencabar. — Foto ihsan Instagram/Fattah AminPelakon Fattah Amin dianggap Erma Fatima sebagai berbakat tetapi kurang menyerlah kerana tidak memegang watak mencabar. — Foto ihsan Instagram/Fattah AminKUALA LUMPUR, 21 Dis — Erma Fatima mempertahankan lakonan artis paling popular Fattah Amin yang dianggap sesetengah pihak sebagai "kayu."

Pengarah dan pelakon terkenal itu menyifatkan Fattah berbakat tetapi kurang menyerlah kerana belum berpeluang memegang watak mencabar.

"Mana ada 'kayu' ...okaylah, hendak macam mana lagi? Sudah karakter biasa macam itu. Bukan nak membela, tetapi kenyataan.

"Fattah boleh berlakon. Mungkin belum dapat watak yang lebih mencabar," kata Erma di Instagram semalam.

Beliau menyifatkan lakonan Fattah dan gandingannya Janna Nick dalam drama bersiri adaptasi Korea Coffee Prince sebagai "comel."

Pelakon Mok Cun membalas komen pengikutnya dalam perdebatan di Instagramnya selepas beliau memuat naik coretan berkaitan lakonan Fattah.

Kebanyakan drama lakonan Fattah mencipta fenomena seperti gandingannya dengan Neelofa dalam Suri Hati Mr Pilot sehingga dilabel "Loffattah". 

Sementara lakonannya dengan Fazura dalam Hero Seorang Cinderella mencetuskan "Fattzura" pula sebelum mereka berkahwin baru-baru ini.

Lagi Video di MMOTV