Nikah Fattah-Fazura, tiada layanan istimewa Jawi

Fattah Amin dan Fazura, kini bergelar pasangan suami isteri, bergambar dengan trofi kemenangan masing-masing selepas majlis Anugerah Bintang Popular Berita Harian, 14 Mei 2017. — Foto oleh Choo Choy MayFattah Amin dan Fazura, kini bergelar pasangan suami isteri, bergambar dengan trofi kemenangan masing-masing selepas majlis Anugerah Bintang Popular Berita Harian, 14 Mei 2017. — Foto oleh Choo Choy May

KUALA LUMPUR, 28 Nov — Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) tidak memberikan layanan istimewa kepada pasangan Fattah Amin dan Fazura.

Pasangan selebriti popular itu bernikah malam tadi mengikut prosedur perkahwinan biasa yang dilalui orang lain, lapor mStar Online.

"Kami tidak memberi sebarang keistimewaan kepada mereka dan mereka melalui semua proses itu seperti orang lain.

“Kami menerima permohonan dan dokumen yang lengkap daripada pasangan tersebut,” kata jurucakap jabatan itu.

Pelakon drama “Hero Seorang Cindarella” dinikahkan kira-kira 9.50 malam tadi di Hotel Ritz Carlton di sini.

Fattah sah menjadi suami Fazura, nama pentas Nur Fazura Sharifuddin, dengan hanya sekali lafaz, sekali gus menutup pelbagai spekulasi.

Pasangan itu, dengan jolokan #Fattzura, menyempurna ijab kabul dalam majlis tertutup kira-kira 9 malam tadi.

Majlis yang diadakan di sebuah hotel di sini hanya dihadiri keluarga dan teman rapat kedua-dua pihak, lapor portal Berita Harian.

Fazura kelihatan anggun mengenakan baju kurung moden putih rekaan Rizman Ruzaini dan solekan Sheila Mohamed, sementara Fattah segak berbaju Melayu.

Fattah, 27, dan Fazura, 34, bertunang pada 13 November lalu secara tertutup di kediaman keluarga pelakon "Gol dan Gincu" itu.

Mereka bersama keluarga masing-masing berangkat ke Mekah untuk mengerjakan umrah 15 November lalu. Majlis resepsi diadakan tahun depan.

Lagi Video di MMOTV