Biar DAP ‘masuk’ Kelantan, bukan Islam tetap bersama PAS

Takiyuddin berkata jika dilihat sokongan bukan Islam kepada kerajaan negeri sekarang sudah mendapat gambaran yang mereka memihak kepada PAS. — Foto oleh Yusof Mat IsaTakiyuddin berkata jika dilihat sokongan bukan Islam kepada kerajaan negeri sekarang sudah mendapat gambaran yang mereka memihak kepada PAS. — Foto oleh Yusof Mat IsaKOTA BARU, 5 Okt — PAS tidak gentar sekiranya DAP meletakkan calon mereka bertanding bagi kerusi Dewan Undangan Negeri Kota Lama di sini kerana yakin pengundi di kawasan itu tetap menyokong PAS.

Setiausaha Agung PAS Datuk Takiyuddin Hassan berkata mana-mana parti bebas untuk datang bertanding di sini tetapi jika dilihat sokongan ramai orang bukan Islam kepada kerajaan negeri sekarang sudah mendapat gambaran yang memihak kepada PAS. 

“Saya melihat kehadiran ramai masyarakat bukan Islam seperti pada malam ini sudah cukup membuktikan penerimaan mereka terhadap PAS”, katanya kepada pemberita selepas Majlis Perasmian Pintu Gerbang Dataran Cheng Ho dan Sambutan Pesta Tanglung 2017 oleh Menteri Besar Kelantan Datuk  Ahmad Yakob malam tadi. 

Takiyuddin adalah anggota Parlimen Kota Bharu manakala Datuk Anuar Tan Abdullah adalah anggota Dewan Undangan Negeri Kota Lama.

Ditanya tindakan Parti  Amanah Negara (Amanah) yang sering membuat tomahan terhadap PAS, Takiyuddin berkata parti itu sengaja berbuat demikian untuk mencari sokongan. — Bernama 

Lagi Video di MMOTV